Alegerile locale din Oradea se anunţă a fi pestriţe. Marţi, Partidul România Unită (PRU) Bihor, format în mare parte din foşti membri PRM, a prezentat-o drept candidata formaţiunii la Primăria Oradea pe orădeanca Elena Sim, în vârstă de 39 de ani, originară din localitatea Roit.

Femeia nu a făcut parte din alt partid şi s-a alăturat echipei PRU Bihor cu doar o lună şi jumătate în urmă. Conducerea formaţiunii care o susţine crede, însă, că acest lucru este o virtute. "Înseamnă că nu a fost lipitoare de afişe", a declarat avocatul Ioan Romoşan, preşedintele filialei judeţene a PRU.

Elena Sim a locuit ani buni în străinătate, iar acum s-a întors în Oradea unde lucrează "pe cont propriu" ca traducător din limbile engleză şi germană. În paralel, ea este masterandă la Studii Europene la Universitatea din Oradea. "Am un băieţel de 11 ani, nu sunt căsătorită. Despre studii, pe plan local am terminat Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, în limba engleză, am fost şefă de promoţie. Acum sunt masterand cu bursă la aceeaşi facultate", s-a prezentat candidata.

În conferinţa de marţi, Elena Sim a afirmat că, "în tinereţe", a locuit în Canada unde a lucrat pentru "o agenţie de fotomodele şi de acting (n.r. – actorie)". Ulterior, bihoreanca a lucrat şi în Africa de Sud ca translator pentru o fabică de piese de maşini. "Chiar şi anul trecut în vară am lucrat ca asistent manager la aceeaşi firmă. Ştiu ce înseamnă străinătatea, dar îmi doresc să fac ceva în oraşul şi în ţara mea", a spus femeia. Potrivit declaraţiilor acesteia, în Africa de Sud, a urmat cursuri de "competitive politics".

Pretendenta PRU Bihor la fotoliul de primar al Oradiei nu a vorbit prea mult despre proiectul pe care vrea să-l propună orădenilor, spunând că-şi propune să facă acest lucru în campanie. Culmea este, însă, că între puţinele puncte pe care le-a dezvăluit în conferinţa de marţi se numără şi… montarea unor tabele electronice în pieţele din oraş pe care să fie afişate preţurile celor mai importante produse. Totodată, femeia s-a arătat nemulţumită de gradul de îndatorare la care a ajuns Oradea.

De menţionat este faptul că Elena Sim este sora geamănă a altei bihorence implicate în politică înaintea alegerilor locale. Este vorba despre Mariana Kofler (foto), purtătoarea de cuvânt a PMP Bihor, şi ea fost fotomodel şi actriţă aspirantă. "Ea nu face parte din nici un partid, nu a semnat nicio adeziune. Sora mea studiază la Facultatea de Jurnalism şi face practică la PMP", a spus Elena Sim întrebată de BIHOREANUL dacă nu există neînţelegeri în familie pe temă politică.

Potrivit preşedintelui PRU Bihor, Ioan Romoşan, formaţiunea pe care o conduce a dezvoltat organizaţii în 40 de UAT-uri din Bihor şi are, deocamdată, 16 candidaţi de primar în judeţ. De asemenea, acesta a precizat că PRU Bihor are, la ora actuală, circa 600 de membri cu adeziunile semnate.