Duminică, 16 noiembrie, se desfăşoară turul II al alegerilor prezidenţiale 2014. Cetăţenii care duminică se află în altă localitate decât cea de domiciliu pot vota la orice secţie de votare, pe listele suplimentare. În acest caz, alegătorii îşi exprimă opţiunea după ce declară în scris pe propria răspundere că nu au mai votat şi nu vor mai vota la acel tur de scrutin.

Potrivit Autorităţii Electorale, citată de hotnews.ro, duminică au drept de vot 18.281.625 de români, inclusiv cei care împlinesc duminică 18 ani.

Pe buletinul de vot va fi înscris numele candidaţilor la preşedinţie, Victor Ponta şi Klaus Iohannis, care se regăsesc pe aceeaşi pagină, în ordinea stabilită după votul din primul tur. Mai exact, pe prima pagină a buletinului de vot se imprimă două patrulatere, egale între ele, cuprinzând numele şi prenumele candidaţilor, în ordinea numărului de voturi valabil exprimate, obtinuţe în primul tur de scrutin, de la stânga spre dreapta.

În ziua votului, înainte de ncheierea votării, este interzisă prezentarea sondajelor realizate la ieşirea de la urne. Membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare, persoanele însărcinate cu menţinerea ordinii, persoanele acreditate şi operatorii de sondaj nu au voie să poarte ecusoane, insigne sau alte însemne de propagandă electorală.

Cererile de votare prin intermediul urnei speciale se depun în ziua de 15 noiembrie, între orele 18:00-20:00.

Conform legii pentru alegerea preşedintelui României, este declarat ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi valabil exprimate.