Alegerile locale ar urma să se desfășoare pe 27 septembrie, după ce PSD s-a înțeles cu celelalte partide parlamentare în acest sens.

Data a fost convenită de PSD-iști cu Ludovic Orban (PNL) şi Eugen Tomac (PMP) în timpul unei întrevederi care a avut loc săptămâna trecută, conform agenției de știri Mediafax.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a recunoscut într-o conferință de presă înțelegerea.  „În primul rând avem o prelungire (a mandatelor aleşilor locali – n.r.) până la data de 1 noiembrie. În principiu şi noi suntem de acord cu data de 27 septembrie. Avem o singură problemă: că nu mai înţelege mesajele venite de la Guvern”, a spus social democratul, cu trimitere la măsurile anti Covid.

De altfel, mai arată Mediafax, Marcel Ciolacu (PSD), Florin Roman (PNL), Alfred Simonis (PSD) şi Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) au depus, joi, la Parlament, un proiect de lege pentru prelungirea mandatelor aleşilor locali până pe 1 noiembrie.

Data alegerilor locale din acest an se stabileşte prin lege organică. ”Mandatele în curs ale primarilor, primarului general al municipiului Bucureşti, preşedinţilor de consilii judeţene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi consiliilor judeţene se prelungesc până la data de 01 noiembrie 2020”, prevede proiectul de lege.