PDL a decis, luni, ca alegerile pentru conducerea centrală a partidului să fie amânate pentru începutul anului viitor, dar cele la nivel local vor continua şi se vor desfăşura conform graficului, a anunţat vicepreşedintele Gheorghe Flutur. "Considerentul clar este că Guvernul, în această perioadă, în primul rând trebuie să se concentreze pentru punerea în aplicare a acestor măsuri, pentru rezolvarea problemelor economice şi sociale ale ţării, şi alegerile în PDL să fie amânate pentru o altă dată", a argumentat Flutur.

Astfel, în Bihor, alegerile pentru PDL Oradea se vor desfăşura pe 28 mai, iar pentru filiala judeţeană, pe 2 iulie. "În teritoriu, alegerile se pot desfăşura conform programului. Alegerile la nivelul localităţilor nu cred că impietează foarte mult, dar alegerile la nivel naţional au prilejuit tot felul de dezbateri şi controverse", a declarat BIHOREANULUI Mişu-Jan Manolescu, preşedintele PDL Oradea. "Alegerile unui partid pot să aştepte, nu e o nenorocire, dar criza economică nu".

Manolescu a mai precizat că nu va mai candida pentru funcţia de preşedinte la municipiu, deoarece îşi doreşte o funcţie în Biroul Permanent Judeţean şi cel mai probabil va candida pentru vicepreşedinte. Deocamdată, singurul care şi-a anunţat candidatura la municipiu este consilierul local Dorin Corcheş.

În ceea ce priveşte lupta pentru judeţ, după ce fostul preşedinte al PDL Bihor, Petru Filip, şi-a dat demisia de la conducerea filialei şi a anunţat că nu va mai candida, singurul rămas în cursă este deputatul Ştefan Seremi. Voci din partid spun că Filip pregăteşte, însă, un candidat surpriză, pe care să-l "manevreze" din umbră. Se spune că va fi fostul subprefect Traian Abrudan, în prezent, şef al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Bihor.