Alegerile pentru rectoratul Universităţii din Oradea s-au încheiat marţi, în jurul orei 17, cu o prezenţă la vot record, de 901 electori, reprezentând 88,94% din totalul persoanelor cu drept de vot.

Prima numărătoare a arătat o diferenţă de doar câteva voturi între cei doi candidaţi, rectorul în funcţie Constantin Bungău şi decanul de la Medicină, Florian Bodog.

Diferenţă mică

Potrivit acesteia, Bodog ar fi strâns 441 de voturi, iar Bungău 436 de voturi, un număr de 20 de buletine fiind anulate şi 2 fiind introduse albe în urne.

Cum între totalul voturilor exprimate şi cel al buletinelor din urne exista o diferenţă de 2, buletinele de vot au fost renumărate, cu o mai mare atenţie.

La 5 voturi

În vreme ce unii membri ai Biroului Electoral Universitar au renumărat buletinele, alţii au verificat semnăturile de pe liste celor care au votat, pentru a afla dacă există universitari care au plecat cu buletinul acasă, fără să-l fi introdus în urnă.

Între numărători, atmosfera din incinta Bibliotecii universitare, unde s-a desfăşurat numărătoarea, era tensionată.

Numărătoarea finală, încheiată în jurul orei 19, a arătat că decanul FMF Florian Bodog a câştigat cele mai multe voturi, 442, în vreme ce rectorul Constantin Bungău a strâns 437 de voturi.

Se repetă?

După încheierea numărătorii, membrii Biroului Electoral Universitar s-au aplecat asupra regulamentului de desfăşurare a alegerilor pentru a-l analiza, opinia majoritară fiind că, date fiind rezultatele, ar trebui organizat un al doilea tur de scrutin al alegerilor.

Vestea a fost primită cu surpriză de cei prezenţi în biblioteca Universităţii, care se arătau convinşi că noul rector este deja Florian Bodog...

UPDATE: Lovitură de Teatru: Alegerile pentru noul rector se reiau! Citiţi articolul Bodog, rector pentru 5 minute: Alegerile de la Universitate se repetă!