Alertă, miercuri după amiază, în Oradea. O geantă diplomat abadonată într-un tramvai a ajuns verificată de echipaje ale Poliţiei, ale SRI Bihor, ISU Crişana şi Jandarmeriei.

Bagajul suspect este o geantă diplomat care a fost găsită în staţia din capătul cartierului Nufărul, de către o călătoare, într-o garnitură a tramvaiului 3R.

"Femeia a dus geanta şi i-a arătat-o vatmanului. Este vorba de o geantă diplomat neagră", a precizat pentru BIHOREANUL Carmen Tocuţ, purtătorul de cuvânt al OTL.

După ce au fost apelate, autorităţile au dispus oprirea circulaţiei tramvaielor precum şi a maşinilor şi au securizat zona. De asemenea, la faţa locului s-au deplasat şi echipaje de intervenţie cu apă şi spumă şi de terapie intensivă mobilă din cadrul ISU Crişana.

Echipaje de pirotehnişti ale Poliţiei şi din cadrul SRI au preluat bagajul şi-l vor duce într-o zonă sigură, undeva la marginea oraşului, pentru a fi detonat. "Am făcut toate procedurile de rigoare atunci când avem colet suspect. Colegii noştri pirotehnişti de la Serviciul de Intervenţii Speciale, împreună cu colegii de la SRI, de la structura lor pirotehnică, au ridicat coletul şi urmează să fie distrus", a declarat chestorul Liviu Popa, şeful Poliţiei Bihor, care s-a deplasat la faţa locului.

Cu câteva minute înainte de ora 16, circulaţia tramvaielor a fost reluată fără probleme.

UPDATE: 

Potrivit purtătoarei de cuvânt a IPJ Bihor, subcomisarul Alina Dinu, în geanta diplomat suspectă se aflau doar nişte acte. "În urma verificărilor prin mijloace specifice s-a descoperit că erau doar acte în valiză", a precizat pentru BIHOREANUL reprezentanta IPJ Bihor.

Deocamdată nu se ştie cui îi aparţine geanta şi nici în ce context a fost ea lăsată în tramvaiul 3R.