O echipă medicală a transportat-o, marţi, pe o pasageră care a sosit pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" Cluj-Napoca din Varşovia la Spitalul de Boli Infecţioase din oraş, după ce au apărut informaţii că aceasta ar fi fost în Asia de Sud-Est în zona contaminată cu coronavirus.

Cursa aeriană de la Varşovia la Cluj a aterizat la ora 13.03 pe aeroportul din Cluj-Napoca, dar avionul a rămas la sol din cauza suspiciunii de prezenţă a coronavirusului, a transmis site-ul de ştiri G4media.ro.

La faţa locului s-au deplasat echipe ale SMURD, Poliţiei şi Direcţiei de Sănătate Publică, iar în tot acest timp niciun pasager nu a avut voie să părăsească aeronava.

Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat pentru site-ul de ştiri Mediafax că femeia din cursa de la Varşovia a fost transportată preventiv la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

"Este o pasageră, nu prezintă simptome specifice, dar pentru siguranţă s-a decis să fie transportată la spital. S-au luat datele de contact de la toţi pasagerii şi li s-a recomandat ca 14 zile să poarte mască respiratorie", a spus Abrudean.

De asemenea şi directorul operaţional al aeroportului Cluj, Tudorel Lupoaiei, a declarat pentru Digi24.ro că un prim control medical ar fi infirmat suspiciunea de coronavirus în cazul pasagerei cursei aeriene Cluj – Varşovia.