Desfăşurare impresionantă de forţe, marţi dimineaţă, în jurul orei 8.15, pe strada Vasile Alecsandri după ce, prin 112, a fost anunţat un incendiu la fosta fabrică Oradinum.

La faţa locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri, echipaje ale Poliţiei, dar şi ale Poliţiei Locale, traficul pe strada Vasile Alecsandri fiind oprit pentru a se putea interveni.

Din clădirea fostei fabrici, mai exact din zona situată deasupra clubului The One, ieşea fum, însă, pompierii au realizat că în interior nu arde nimic, ci cablurile de curent din pereţi au început să fumege.

"Arde mocnit rostul de dilatare aflat între elementele de construcţie ale clădirii", a explicat locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Aşadar, un singur echipaj de intervenţie a rămas la faţa locului, a spart un perete interior pentru a putea ajunge la sursa focului şi au început intervenţia, în jurul orei 9 ei aflându-se încă la faţa locului, alături de reprezentanţi ai Electrica.

UPDATE:

Potrivit unui comunicat trimis ulterior de ISU Crişana, în momentul sosirii pompierilor, incendiul se manifesta la izolaţia din rostul de dilatare aflat între elementele de construcţie ale imobilului. "Pompierii militari au acţionat din interiorul clădirii pentru localizarea şi lichidarea incendiului, efectuând deschideri într-unul dintre pereţii imobilului, pentru a facilita pătrunderea apei la focarele aflate în spaţiul îngust al rostului de dilatare", se arată în informarea ISU Crişana.

Reprezentanţii pompierilor au mai precizat că cel mai probabil cauza, stabilită în urma cercetărilor preliminare, a fost utilizarea unui aparat de tăiere-sudură fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor. Totuşi, potrivit ISU, în urma incendiului nu s-au înregistrat pagube materiale.