Alertă de incendiu la Palatul de Justiție din Oradea. Mai multe echipaje de pompieri au descins joi seară la clădirea din Parcul Traian, după ce o femeie a sunat la 112 și a anunțat că iese un fum alb de undeva în zona acestei clădiri.

Au fost mobilizate la intervenție mai multe echipaje de pompieri cu autospeciale de stingere a focului, plus o mașină de descarcerare și o autospecială SMURD.

La fața locului, nu se văd nici flăcări și nici fum.

De altfel, la ora publicării acestei știri, pompierii cercetează întreaga zonă, inclusiv mansarda clădirii.

Pompierii au inspectat inclusiv interioarele Palatului de Justiție, însă deocamdată nu au descoperit vreo sursă de foc.

Militarii au urcat și în parcarea supraetajată din spatele clădirii Tribunalului pentru a vedea dacă la înălțime se arată vreun semn de fum sau foc.

Fiind vorba despre o clădire reabilitată recent, Palatul de Justiție din Oradea este dotat cu sisteme antiincendiu.

UPDATE, ora 22.05: Incendiul nu se confirmă

„Apelul a fost primit la 21.32 la dispeceratul ISU, apelanta spunând că vede un fum alb în zona Tribunalului sau Baroului din Parcul Traian. La fața locului au fost mobilizate de urgență mai multe echipaje din cadrul Detașamentului 1 Oradea”, a declarat lt. col. Camelia Roșca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana, joi, pentru BIHOREANUL.

În urma cercetărilor făcute la fața locului, pompierii au constatat că sesizarea la 112 nu se confirmă.

„Colegii au efectuat recunoașterea la Palatul de Justiție și nu au constatat existența unui incendiu. Au urcat inclusiv în parcarea din vecinătate, ca să vadă în ansamblu”, a mai spus Roșca.

De altfel, echipajele au primit ordin să se retragă din teren.

Doi oameni care se aflau în Parcul Traian joi seara au spus că nu au văzut fum, însă în acea zonă s-a simțit miros de ars. „Așa mirosea de parcă ar arde ceva haine”, a spus unul dintre ei. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!