Trei frați cu vârste de 11, 9 şi 7 ani din satul Sântandrei, judeţul Hunedoara, au fost daţi dispăruţi luni de tatăl lor, care a reclamat la poliție că cei trei copii erau supravegheaţi de o bonă când au dispărut de acasă, scrie News.ro. Cei trei minori sunt acum căutaţi, fotografiile și semnalmentele lor fiind publicate pe site-ul Poliției Române, la categoria „copii dispăruți”.

Copiii dispăruţi sunt Marţian Rania Adriana (11 ani), Marţian Antonio Adrian (9 ani) şi Marţian Raisa Antonia (7 ani).

Căutați de Poliție

Ei au fost văzuţi ultima dată în jurul orei 16:00, la domiciliul lor din satul Sântandrei, judeţul Hunedoara.

„La data de 14 octombrie 2024, în jurul orei 17.00, Poliţia Oraşului Simeria a fost sesizată telefonic de un bărbat din satul Sântandrei, cu privire la faptul că astăzi, în jurul orei 16:00, bona celor trei copii ai săi, Marţian Rania Adriana, în vârstă de 11 ani, Marţian Antonio Adrian, în vârstă de 9 ani şi Marţian Raisa Antonia, în vârstă de 7 ani, l-a anunţat că aceştia nu se mai află la domiciliu”, a transmis luni IPJ Hunedoara.

Cei trei locuiau în casa tatălui lor şi erau îngrijiţi de o bonă pe care acesta o plătea.

Poliţiştii au demarat imediat acţiuni de căutare, iar populaţia este rugată să ofere orice informaţii relevante autorităţilor. Oricine poate ajuta este încurajat să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sune la numărul de urgenţă 112.

Copiii sunt căutaţi de poliţişti, jandarmi, localnici şi câini de urmă, iar la operaţiune este folosită şi o dronă pentru supravegherea din aer a zonei, conform Digi24.

Semnalmentele copiilor au fost comunicate de poliţie: Marţian Antonio Adrian are 1,45 m înălţime, aproximativ 50 kg, ochi căprui, păr scurt brunet şi poartă ochelari. Marţian Rania Adriana are 1,55 m înălţime, 60 kg, ochi căprui şi păr lung brunet. Marţian Raisa Antonia are 1,40 m înălţime, 40 kg, ochi căprui, păr lung brunet şi poartă de asemenea ochelari de vedere. 

Conflict în familie

Cazul este unul mai complex, relatează presa națională.

Potrivit Antena3.ro, tatăl copiilor este milionarul Adrian Marţian, cunoscut afacerist originar din Cluj, care a fost asociat cu ex-fotbalistul Adrian Mutu, colaborare care s-a încheiat în litigiu. Marţian a fost implicat şi în fotbal, fiind la un moment dat patron al echipei UTA Arad.

Conform StirideCluj.ro, cei trei copii se aflau în custodia statului, după ce ambii părinţi, Adrian şi Roxana Marţian, au fost decăzuţi din drepturile părinteşti în urma unor procese.

Tatăl copiilor are interdicţie să se apropie de aceştia la o distanţă mai mică de 150 de metri. Cu toate acestea, în ultima perioadă, Marţian şi-a instalat o rulotă în apropierea casei unde locuiesc copiii săi, în Sântandrei, pentru a rămâne aproape de aceştia, potrivit aceleiași surse. 

Cu aproximativ şase săptămâni în urmă, a avut loc un incident între Adrian Marţian şi fosta sa parteneră, Roxana Marţian. Aceasta, împreună cu actualul său concubin, a ridicat o dronă deasupra locuinţei în care se aflau copiii, provocând tensiuni între cei doi părinţi. În urma acestui incident, cei doi și-au făcut reciproc plângeri la Poliție.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!