Centrul oraşului Bruxelles a fost împânzit de poliţişti, marţi seară, iar mai multe zone au fost evacuate, auzindu-se explozii şi focuri de armă. Un bărbat, presupus militant islamist, care avea asupra sa o centură explozivă, a fost împuşcat de forţele de ordine, autorităţile anunţând că totul este sub control.

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, mai multe persoane au semnalat că au auzit o explozie în centrul Bruxelles-ului , după care s-a instalat panica. Atât Piaţa Mare, cât şi Gara Centrală, situate în cartierul Schaerbeek, în centrul capitalei Belgiei, au fost temporar evacuate.

Pompierii beligieni au anunţat că o explozie de mică amploare s-a produs în Gara centrală din Bruxelles, fără a se solda cu victime. Din relatările presei, un individ a încercat să se arunce în aer în momentul în care militari aflaţi în patrulare au încercat să îl abordeze. Bărbatul a fost împuşcat de militari şi se pare că a murit, acest fapt nefiind, însă, comunicat oficial.

Unii martori susţin că suspectul strigase o sintagmă utilizată de teroriştii islamişti înainte de a încerca să se arunce în aer şi de a fi împuşcat.

Traficul feroviar a fost suspendat, iar staţiile de metrou din zonă sunt închise. Autorităţile au dat asigurări că situaţia este sub control, precizând, însă, că traficul feroviar şi al metroului este perturbat.  Aceeaşi situaţie se înregistrează şi în cazul mijloacelor de transport de suprafaţă. "Situaţia este sub control; un individ a fost neutralizat în momentul în care a încercat să se arunce în aer", a transmis Poliţia federală belgiană.