Nu se ştie încă de ce, dar Aleşdul are, cel puţin pe pagina oficială de prezentare de pe internet, la adresa www.alesd-bihor.ro, taman stema municipiului Oradea, ce conţine reprezentarea unui arhanghel şi a unui leu uniţi de o cruce, plus simbolul tradiţiilor culturale, cartea, încadrată în cel al Cetăţii.

Să fie din cauză că primarul Oradiei, Ilie Bolojan, locuieşte în Aleşd? Să fie ambiţia lui Super-Bolo de a extinde perimetrul capitalei de judeţ până în oraşul său de reşedinţă, pe care să-l transforme în cartier al Oradiei, în aşa fel încât rău-voitorii să nu-i mai reproşeze că nu doarme în localitatea unde şi munceşte zi-lumină? Sau, pur şi simplu, neatenţia creatorului paginii web a Primăriei aleşdane, care a copiat „cuvânt cu cuvânt" modelul www.oradea.ro?

Oricare ar fi explicaţia, e clar că cel care a încurcat stemele a dat-o în bară rău şi ar putea fi pedepsit ca şcolarii puşi să scrie de 100 o propoziţie. Bunăoară să parcurgă o dată pe jos distanţa dintre Oradea şi Aleşd, până se convinge că nu-i unul şi acelaşi oraş.