Aleşii bihorenilor au votat vineri schimbarea organigramei şi a statelor de funcţii la Teatrul Oradea şi la Teatrul Maghiar Oradea. Singurii care nu au fost de acord cu modificările au fost cei opt democrat liberali care au participat la şedinţă.

Noile organigrame nu sunt diferite cu mult faţă de cele aprobate la începutul anului, dispărând doar câteva funcţii de conducere.

Conform noii organigrame, Teatrul Oradea va avea 162 de angajaţi, va fi condus de un director general-manager şi va avea în componenţă Trupa Iosif Vulcan, Trupa Arcadia a fostului teatru de păpuşi şi Ansamblul Artistic Profesionist Crişana din componenţa Filarmonicii.

Personalul artistic va fi format din 88 de persoane, cel tehnic din 40 şi cel administrativ din 23 de angajaţi. La Trupa Arcadia rămâne doar personalul artistic, format din 11 persoane, dispărând compartimentul de Formaţie Scenă Sonorizare, Compartimentul de ateliere, precum şi formaţia de pază şi pompieri.

Şi la Teatrul Maghiar vor fi modificări. Acesta va avea 126,5 de posturi şi va fi compus din Trupa Szigligeti, Trupa Liliput a fostului teatru de păpuşi şi Ansamblul Profesionist Nagyvárad Tánceggyüttes, preluat de la Filarmonică.

Trupa Szigligeti va avea 31 de persoane, din care 24 actori, Trupa Liliput - 12, iar Ansamblul Profesionist Nagyvárad 22.

Vicepreşedintele Dumitru Voloşeniuc nu a fost prezent la şedinţa de vineri pentru că este în concediu, iar preşedintele CJ Radu Ţîrle a lipsit deoarece participă la Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, astfel că în lipsa acestora şedinţa a fost condusă de vicepreşedintele Alexandtru Kiss.