Profitând de ordonanţa care le permite să îşi schimbe partidul politic din care fac parte, mai mulţi aleşi locali din Bihor au ales să devină membri ai PSD.

Deşi a refuzat să-i nominalizeze încă, şeful PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că şi-au depus documentele necesare mutării la secretariatele unităţilor administrativ-teritoriale şase primari şi mai mulţi consilieri locali. "Dar aş dori să fac acest anunţ săptămâna viitoare", a declarat Mang, adăugând şi că şi alţi primari bihoreni urmează să facă aceeaşi mişcare.

La insistenţele jurnaliştilor, Mang a precizat că cei şase primari erau până acum membri ai PNL şi ai PDL, dar nu a precizat din ce localităţi. Până acum, singurul bihorean de care se ştie că a schimbat partidele este consilierul judeţean Dorel Dume, care a trecut de la PDL la PSD.

"Sunt convins că vor mai veni şi alţii. Din PDL au venit mulţi consilieri locali şi primari. Păi dacă nu mai există partidul tău, unde să te regăseşti? Astăzi, PDL nu mai există", a spus Mang, referindu-se la Alianţa Creştin Liberală, creată ca un preambul la fuziunea PNL-PDL.

Tot la insistenţele ziariştilor, Ioan Mang a dat două exemple de comune unde sunt de acum mai mulţi consilieri locali din partea PSD: Holod, unde nu mai sunt 5 consilieri PSD, ci 9, după ce trei liberali şi un PRM-ist au schimbat macazul, şi Sârbi, unde doi pedelişti au devenit şi ei PSD-işti.