Scene rare pentru Oradea: trei consilieri locali chiar au muncit pentru oraş! Consilierii locali Sebastian Lascu, Adrian Felea şi Teofil Filimon au acoperit cu vopsea desenele lăsate de auto-intitulatul Etal pe trei clădiri din centrul Oradiei.

Iniţiativa a avut-o liberalul Lascu, care de câteva luni de zile caută soluţii menite să-i potolească pe artiştii stradali care murdăresc faţadele din centrul istoric cu operele proprii, mai mult sau mai puţin reuşite.

Prima clădire la care cei trei consilieri s-au dus a fost un bloc de pe Bulevardul Decebal, recent reabilitat şi desenat la scurt timp. "Încercăm să ştergem această măzgăleală de pe un perete nou reabilitat", a explicat Sebastian Lascu, la faţa locului. Consilierul a cumpărat din banii proprii vopseaua şi ustensilele necesare.

Practic, peste desenele vandalilor, cei trei consilieri au dat cu vopsea de aceeaşi nuanţă ca faţada. Trecătorii i-au apreciat, ba chiar i-au încurajat să cureţe cât mai multe clădiri. După blocul din Decebal, ei au mai curăţat clădirea librăriei Humanitas de pe strada Republicii şi sediul PNL de pe Magheru, toate desenate de acelaşi Etal.

Aleşii speră ca gestul lor să-i convingă pe vandali să nu mai murdărească faţadele din oraş. "Noi le-am dat şi o şansă adevăraţilor artişti. Consiliul Local a aprobat o hotărâre care prevede că va avea loc un concurs, după campania electorală, organizat de Instituţia Arhitectului Şef, în pasajul subteran de pe Bulevardul Magheru, lângă podul Dacia", a explicat Lascu. Practic, în urma unui concurs de graffiti, artiştii câştigători vor putea să se desfăşoare în pasajul subteran.