Criticul şi scriitorul Alex Ştefănescu lansează, pe 22 octombrie, de la ora 17, în Sala Mare a Primăriei, cea mai nouă carte a sa: "Mesaj către tineri: Redescoperiţi literatura!", apărută la Curtea Veche Publishing.

"Această carte reprezintă o ultimă încercare a mea de a trezi interesul tinerilor pentru literatură. Sunt prea în vârstă ca să mai fac şi alte încercări. Când eram copil şi am descoperit literatura mi s-a părut ceva atât de frumos, încât am hotărât, cu un egoism ingenuu, să nu mai vorbesc nimănui de existenţa ei. Voiam ca literatura să rămână numai a mea. Odată cu trecerea anilor am ajuns, dimpotrivă, să doresc ca toată lumea să se bucure de frumuseţea literaturii. Cum să te uiţi la o auroră boreală fără să-i chemi şi pe alţii să o vadă?", spune autorul.

Volumul va fi prezentat de cronicarul Dan-Liviu Boeriu şi de Ioana Revnic, autoarea volumului "Convorbiri cu Alex. Ştefănescu". Evenimentul este organizat de Fundaţia Academia Civică Bihor, Primăria Municipiului Oradea şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bihor.

Alex Ştefănescu este critic şi istoric literar, prozator, dramaturg, publicist şi realizator de emisiuni TV. În perioada 1995-2010 a fost redactor şef al revistei "România literară". Este autor a mii de articole şi a 20 de cărţi. Dintre acestea, cele mai multe reacţii le-a stârnit "Istoria literaturii române contemporane 1941-2000", apărută în 2005, pentru care a primit Premiul Uniunii Scriitorilor.