În perioada 14-17 iulie, pe scena Casei de Cultură din Constanţa au urcat peste 150 de copii dornici să-şi arate talentul muzical la secţiunile de interpretare şi creaţie ale Festivalului Naţional Mamaia Copiilor.

Alexandra Ruge, cea care a şi prezentat pentru a cincea oară evenimentul, a fost desemnată câştigătoarea trofeului Mamaia Copiilor 2010, la secţiunea de Creaţie. Orădeanca, în vârstă de 15 ani, a interpretat cântecul "Muzica e viaţa mea", compus de Nicolae Caragea, pe versuri de Daniel Doroftei. "Sunt foarte mândră de interpretarea mea şi de faptul că am reuşit să câştig trofeul şi să prezint concursul", a spus Alexandra Ruge.

Câştigătoarea spune că a aflat vestea cu câteva minute înainte de Gala de premiere. "Am răsfoit desfăşurătorul şi am văzut pe ultima pagină numele meu lângă marele trofeu la secţiunea creaţie. Ştiam că melodia mea trebuie să fie printre primele", a afirmat Alexandra.

Meda Horjean, de la Meda Music, profesoara de canto a artistei se declară mulţumită de eleva sa. "Sunt foarte mulţumită de rezultatul Alexandrei, însă sunt dezamăgită că nu au fost apreciaţi aşa cum trebuie copiii din Trio Junior", a declarat aceasta.

Artiştii orădeni au mai obţinut un premiu prin Carla Marin, de la grupul Vivere, care a obţinut locul al doilea la secţiunea Interpretare. Un premiu special din partea Radio România Regional a primit Florena Şandro, de la Meda Music, tot la Interpretare.

Oradea a mai fost reprezentată la ediţia 2010 a concursului de către Trio Junior, Alexandru Cristea (Meda Music), Horia Oniţa şi Denisa Ifrim (Vivere) şi grupul Vivere.

Juriul celei de-a 10-a ediţii a festivalului Mamaia Copiilor a fost condus de Adrian Păunescu, iar printre membrii juriului s-au aflat Corina Chiriac şi compozitorul Dumitru Lupu.