Festivalul Mamaia Copiilor 2010 se va desfăşura în perioada 14-17 iulie pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa şi va fi transmis în direct de Televiziunea Română.

Evenimentul începe miercuri seară de la ora 21.10 şi va fi prezentat de orădeanca Alexandra Ruge, Andi Jugănaru şi Beatrice Soare. Este pentru a treia oară când artista grupului Meda Music prezintă concursul Mamaia Copiilor.

Oradea va fi reprezentată de mai mulţi mici artişti ai grupurilor locale Vivere şi Meda Music. Astfel, la secţiunea interpretare, categoria 8-10 ani, vor concura Florena Şandro de la Meda Music şi Patricia Ciubotaru de la Vivere. Orădenii Horia Oniţă şi Carla Marin, ambii de la Vivere, se vor întrece la categoria 11-13 ani.

La secţiunea Creaţie, Oradea va fi reprezentată de Alexandru Cristea, în vârstă de 11 ani, cu melodia "Purtat de val", compusă de Gabriel Băruţă, şi care va fi cântată în primă audiţie de micuţul orădean de la grupul Meda Music.

La categoria grupuri mici va concura grupul Trio Junior, format din Ana-Maria Mihăieş, Florena Şandro şi Alexandru Cristea, interpreţi ai Meda Music.

Nu în ultimul rând, Alexandra Ruge, în vârstă de 15 ani, va concura şi ea la categoria creaţie cu melodia "Muzica e viaţa mea", compusă de Nicolae Caragea.