Cunoscutul luptător orădean Alexandru Lungu s-a reprofilat şi, pe lângă activitatea de sportiv de local kombat, a trecut acum şi la cariera de antrenor al acestei noi ramuri sportive. El a participat recent în Anglia cu doi sportivi pe care i-a pregătit şi care au luptat într-o gală de MMA, respectiv K1.

Primii luptători pregătiţi de Sandu Lungu, care au participat la galele de local kombat sunt Marinel Toma, în cadrul categoriei 85 kg, şi Balla Zsolt, la 95 kg. Dacă primul a luptat la MMA, cel de-al doilea s-a luptat într-o gală de K1, desfăşurată la Londra.

Deşi a început foarte bine confruntarea cu adversarul său, din păcate lipsa de experienţă l-a făcut pe Marinel Toma să piardă această dispută, dar antrenorul său este mulţumit. "Având în vedere că Marinel nu a mai făcut înainte niciun sport şi l-am pregătit doar eu pentru această carieră, sunt mai mult decât mulţumit pentru începutul său", a adăugat Alexandru Lungu.

La K1, în schimb, Balla Zsolt şi-a dominat adversarul şi a câştigat disputa prin KO tehnic, ceea ce l-a făcut pe Sandu să negocieze pentru el o nouă dispută, dar de această dată de MMA, care va avea loc pe data de 2 aprilie, tot în capitala Angliei. Şi adversarul va fi de această dată unul mai redutabil.

În ceea ce priveşte cariera de luptător a lui Alexandru Lungu, acesta va susţine următorul meci la mijlocul lunii aprilie. Deocamdată nu se cunoaşte locul şi nici adversarul, dar este cert că această dispută va fi în ţară, fiindcă Sandu Lungu a refuzat o ofertă de a lupta în luna martie în Rusia, la St. Petersburg, tocmai pentru a nu se accidenta şi a se pregăti cât mai bine pentru această confruntare în faţa propriilor suporteri.

În total, în 2011, Sandu Lungu vizează 3 confruntări internaţionale de calibru. A doua ar urma să fie programată în vară, iar cea de-a treia, la toamnă.