Luptătorul orădean Alexandru Lungu s-a dus şi marţi seara la protestul anti-restricţii Covid din centrul Oradiei, însă a rămas puţin timp, retrăgându-se dintre manifestanţi și spunând că n-a ieşit în piaţa publică să promoveze vreun partid. Se pare că Sandu Lungu a fost deranjat că unii manifestanţi s-au dus în Piaţa Unirii cu steaguri galbene cu însemnele partidului AUR. 

Lider al protestului de luni şi contestatar al măsurilor anti-Covid, Lungu a luat cuvântul în jurul orei 20.30, ajutându-se de o portavoce, şi le-a spus celor prezenţi (pe atunci câteva sute de orădeni) că se va retrage din mijlocul lor. 

"Eu îmi cer scuze, dar mă voi retrage. Eu n-am venit aici nici să reprezint nici partidul AUR, nici PSD, nici PNL. Eu am venit aici pentru copiii mei şi pentru tinerii din acest oraş. Sper să mă înţelegeţi. Îmi cer mii de scuze. Când venim individual pentru noi, ca oameni liberi, voi fi prezent aici. Eu n-am venit aici să promovez niciun partid", a spus luptătorul supranumit "Muntele Bihorului", după care a plecat. 

Ulterior, el le-a explicat şi fanilor săi de pe Facebook că a făcut gestul tocmai pentru că nu a vrut să se interpreteze că promovează vreo mişcare politică. "În această seară am venit la protestul din Piata Unirii din Oradea, dar cu parere de rău am plecat acasă, pentru ca anumite partide au venit să promoveze sloganuri. Eu nu fac parte din nici un partid, eu reprezint strict copiii mei si locuitorii oraşului meu natal, Oradea. Vă mulţumesc!", a scris acesta pe reţeaua de socializare. 

La câteva minute după declaraţiile lui Sandu Lungu din Piaţa Unirii, unul dintre manifestanţi a precizat la portavoce că protestul nu este unul politic şi că mulţimea nu reprezintă vreun partid. 

De altfel, la Oradea nici protestul de luni nu a fost asociat organizației locale a AUR, care se ştie că şi-a pierdut liderul, pe Mihai Lasca, exclus din formaţiune ca urmare a trecutului său penal. Mai mult, luni, simpatizanţii AUR, doar vreo 10 persoane, au protestat de la ora 18 în faţa Prefecturii.