După ce DNA a anunţat, joi, că omul de afaceri Alexandru Mudura (foto stânga) este anchetat pentru spălare de bani în dosarul în care vicepreşedintele Consiliului Judeţean, liderul UDMR Alexandru Kiss, e acuzat că a încasat şpăgi de sute de mii de euro, patronul Lotus Center a reacţionat public, susţinând că nu este vinovat cu nimic 

"Referitor la articolele apărute în mass-media legat de cercetarea făcută de DNA cu privire la persoana mea, doresc la rândul meu să comunic că NU mă fac vinovat de nici o învinuire din cele invocate aşa cum de altfel am declarat în cadrul audierii mele din data de 17 aprilie anul curent. După părerea mea, este o acţiune politică", arată un comunicat transmis joi seară redacţiilor locale, semnat de Mudura.

Potrivit DNA, patronul Lotus Center a fost pus sub urmărire penală împreună cu Alexandru Kiss (care atunci era preşedinte al Consiliului Judeţean), acuzat că, în perioada 2003-2004, ar fi primit foloase necuvenite în valoare de câteva sute de mii de euro, din partea grupurilor Selina şi Keviep, pentru a promova interesele celor două societăţi în cadrul unor proceduri de achizţiii publice.

Până joi seara, Mudura a fost singurul personaj din ancheta DNA care a avut o reacţie publică pe marginea noului scandal. Alexandru Kiss şi Beniamin Rus nu au putut fi contactaţi, iar Pasztai Zoltan, reprezentantul Eco Bihor (subsidiara firmei maghiare Keviep) a refuzat să comenteze subiectul.

Citiţi detalii despre dosar, în articolul "Lovitură a DNA: Vicepreşedintele CJ Bihor, Alexandru Kiss, urmărit penal pentru luare de mită!"