Biroul Electoral Central (BEC) a respins protocolul de constituire a Alianței Dreapta Unită, formată din partidele USR, PMP și Forța Dreptei.

Președintele USR, Cătălin Drulă, a făcut anunțul, duminică, pe Facebook, spunând că alianța a fost respinsă la solicitarea PSD, dar aruncând vina pe PNL, PSD și Klaus Iohannis.

„Respingerea protocolului Alianței Dreapta Unită, la solicitarea PSD, este un act de agresiune politică venit din partea lui Iohannis, Ciolacu și Ciucă, care arată întregii țări unde am ajuns cu starea democrației. Dar le promit lor că nu ne vor opri! Milioane de români susțin o alternativă onestă la actuala putere. Noi avem soluțiile corecte pentru a moderniza România și nu nu vom împiedica de scamatoriile instituțiilor pe care le controlează”, a transmis Drulă.

Potrivit șefului USR, motivul BEC este că Eugen Tomac nu ar fi liderul legitim al PMP, pentru că rezultatele congresului din 2022 nu ar fi înregistrate. 

„Decizia de astăzi luată la solicitarea PSD nu are nicio legătură cu legile și regulile dintr-un stat democratic. Este doar o încercare de a ne împiedica să participăm în alegeri sub Alianța Dreapta Unită, o încercare disperată a marionetelor lui Iohannis, care știu că li se apropie sfârșitul politic. Ce fac acum este un act de lașitate și de dispreț față de voința românilor, care arată că partidul unic PSD-PNL este dispus să calce democrația în picioare pentru a-și păstra puterea. Statului mafiot patronat de Klaus Iohannis îi este frică de Dreapta Unită și încearcă că ne scoată de pe buletinul de vot ca Alianță, la fel cum a încercat Dragnea cu USR în 2019”, a mai scris Cătălin Drulă.

Alianța va contesta această decizie la Înalta Curte de Casație și Justiție, a mai spus el. Totodată, i-a invitat pe susținători duminică în Piața Universității, unde demarează campania de strângere de semnături pentru candidaturile la alegerile din 9 iunie. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!