Delegaţia Permanentă a PNL a aprobat sâmbătă înfiinţarea Uniunii dintre Alianţa de Centru-Dreapta PNL-PC şi PSD. Cele trei partide au stabilit deja agenda politică a alianţei, dar şi modul în care uniunea va funcţiona.

La începutul şedinţei, Antonescu declarat că alianţa cu PSD şi PC a fost determinată de eşecul actualei conduceri a ţării. "Regimul Băsescu a eşuat, imaginea României e depreciată grav în plan internaţional", a declarat Crin Antonescu.

Delegaţia Permanentă a PNL a aprobat înfiinţarea Uniunii Social-Liberale, fiind înregistrate doar un vot împotrivă şi opt abţineri. Singurul liberal care a votat împotriva înfiinţării Uniunii a fost deputatul Ludovic Orban, potrivit unor surse citate de NewsIn. După anunţarea rezultatului, Victor Ponta a intrat în sala de la Parlament unde s-a desfăşurat şedinţa, fiind primit cu aplauze. Ponta i s-a alăturat lui Crin Antonescu, în prezidiu şi a salutat rezultatul votului.

Tot sâmbătă, Consiliul Naţional al PC a aprobat formarea Uniunii pentru Alianţa de Centru-Dreapta, în favoarea propunerii votând 388 de delegaţi, în timp ce 13 s-au împotrivit, iar 14 s--au abţinut, a potrivit preşedintelui PC Daniel Constantin.

Constantin, a declarat sâmbătă, în cadrul Consiliului Naţional al formaţiunii, că este "convins" că alianţa nu va funcţiona uşor, iar, dacă principiile PC vor fi încălcate, va fi primul care va propune retragerea conservatorilor din alianţă.

În discursul susţinut în faţa delegaţiilor Consiliului Naţional al PSD, chemaţi să voteze protocolul alianţei dintre PSD şi ACD, preşedintele social-democraţilor, Victor Ponta, a susţinut că unirea din PSD şi ACD este necesară, fiind o aliantă a binelui împotriva "Axei Răului", reprezentată de Traian Băsescu, Emil Boc şi Elena Udrea.

Liderul social-democrat Victor Ponta a susţinut, în faţa delegaţiilor prezente la Consiliul Naţional, că PSD şi PNL au ajuns la concluzia că niciunul dintre cele două partide nu va mai putea colabora vreodată cu PDL.