Pentru spectacolul "Giselle" din 2001 de la Royal Opera House, balerina română Alina Cojocaru ocupă locul 10 în clasamentul celor mai bune dansuri ale deceniului întocmit de The Times. "Cojocaru a oferit un minunat spectacol de debut într-unul dintre marile sale roluri, promovând-o la statutul de prim-balerina, deşi avea doar 19 ani", notează cotidianul britanic TimesOnline.

Primul loc în clasament este ocupat de dansul de retragere de la Royal Opera House al balerinei britanice Darcey Bussell, din 2007. Următoarele locuri sunt ocupate de spectacolul "Sylvia" de la Royal Opera House, al coregrafului Frederick Ashton şi de "Rite of Spring" al teatrului Sadler's Wells, cu o coregrafie realizată de Pina Bausch.

Nascută la Bucureşti pe 27 mai 1981, Alina Cojocaru a studiat la Kiev timp de şapte ani şi s-a perfecţionat apoi, din 1997, la Şcoala Regală de Balet din Londra în urma caştigării bursei Premiului Lausanne.În 1998 a dansat pentru Compania de Balet din Kiev, unde a debutat în "Don Quijote" de Minkus. Balerina a revenit la Londra în 1999 şi a fost promovată ca prim-balerina.