Singura medalie obţinută de delegaţia României la Campionatele Mondiale de judo care se desfăşoară în capitala Japoniei, Tokyo, a fost cucerită duminică de campionata olimpică, Alina Dumitru, la categoria 48kg.

Judoka din România le-a învins pe rând pe Valetina Moscatt (Italia), Bat-Erdene Baljinnyam (Mongolia) şi Frederique Jossinet (Franţa), calificându-se în semifinale unde a fost întrecută de reprezentantei ţării gazdă, japoneze Haruna Asami.

Cu visul de a deveni campioană mondială spulberat, singurul titlul care-i lipseşte din palmares, campioana olimpică şi de şase ori campioană continentală şi-a adjudecat în cele din urmă medalia de bronz după ce a învins-o pe Jung-Yeon Chung (Coreea de Sud).

Performanţa Alinei Dumitru n-a mai fost realizată de nici unul dintre ceilalţi şapte componenţi ai lotului român prezenta la Tokyo. Carmen Bogdan a fost eliminată în turul doi al Grupei A, de Laetitia Payet (Franţa), în timp ce la categoria 66 kilograme, Dan Fâşie a fost eliminat în turul trei al Grupei A, de japonezul Junpei Morishita.

La categoria 57 de kilograme, campioana europeană Corina Căprioriu s-a clasat pe locul cinci, ratând intrarea în lupta pentru medalia de bronz, fiind învinsă de grecoaica Ioulietta Boukouvala.

Ceilaţi sportivi români prezenţi la Tokyo au avut prestaţii modeste. Andreea Chiţu a fost eliminată din primul tur de austriaca Sabrina Filzmoser în timp ce Costel Dănculea a fost eliminat şi el "din prima" de thailandezul Achilleus Ralli.

Daniel Brata şi Vlăduţ Simionescu au fost opriţi în preliminariile categoriilor 100, respectiv plus 100 de kilograme.