Mânat de convingerea unui trai mai bun al comunităţii pe care o reprezint şi care mi-a dat girul încrederii de-a lungul a două mandate, consider că alipirea comunei Oşorhei la municipiul Oradea ar aduce o serie de beneficii majore cetăţenilor comunei, impulsionând infrastructura locală, precum şi factorii economico-sociali şi de mediu.

În primul rând, prin această contopire se urmăreşte crearea unui drum de centură care să ocolească localitatea noastră, fapt ce ar duce şi la fluidizarea circulaţiei pe Drumul Naţional 1, care traversează prin Oşorhei. Totodată, ar duce la scăderea nivelului de poluare a comunei şi, nu în ultimul rând, ar încuraja crearea şi dezvoltarea unui parc industrial adiacent acesteia, unde ar exista oportunitatea atragerii de noi investitori. Aceştia, la rândul lor, ar oferi locuri de muncă şi implicit ar atrage resursele financiare necesare împlinirii obiectivelor pe care administraţia locală şi le propune.

De asemenea, prin contractul încheiat cu firma RCS&RDS, şi locuitorii comunei Oşorhei ar beneficia de diminuarea cu până la 30% a plăţii facturilor la energia electrică. Dorită este şi gratuitatea la transport pentru elevi şi persoanele de vârsta a treia, facilităţi pe care în prezent nu avem posibilitatea de a le oferi.

Mai mult, prin prisma accesării proiectelor europene, trebuie săus că, începând cu anul de referinţă 2015, acestea vor fi proiecte strategice, însemnând că accesarea şi atragerea fondurilor în bugetele unităţilor administrativ-teritoriale va fi mult mai îngreunată din cauza condiţiilor stricte impuse de UE. Desigur, unificarea va implica şi alte facilităţi şi beneficii care vor rezulta din principalele obiective punctate anterior.

Rămâne de văzut ce vor spune localnicii la referendumul ce va fi organizat pe această temă. Pentru că, în final, oamenii sunt cei care trebuie să-şi decidă viitorul.

Ioan Pop
Primar Oşorhei