După impactul fatal din Tinăud, un alt accident mortal s-a petrecut marți, în prima parte a zilei, pe DN1 Cluj-Oradea. Au fost implicate un TIR și o autoutilitară, imaginile de la fața locului arătând că este vorba despre o dubiță a Poștei Române. În urma accidentului, un bărbat de 49 de ani, din autoutilitară, a murit. 

Teribilul eveniment s-a petrecut pe raza localității Dumbrava din județul Cluj. 

„În autoutilitară se află încarcerat un bărbat, inconștient. Echipajele lucrează pentru descarcerare. Alte două persoane, conștiente și cooperante primesc îngrijiri medicale. La fața locului au fost alocate două autospeciale cu modul de descarcerare și 2 ambulanțe SMURD”, a transmis inițial Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj. Ulterior, acesta a precizat că bărbatul încarcerat „prezintă leziuni incompatibile cu viața”.

IPJ Cluj a transmis ulterior cum s-a petrecut impactul, acesta fiind provocat de un șofer de 38 de ani din Brăila, care circula cu TIR-ul pe direcția Bihor - Cluj.

„La data de 13 februarie a.c., în jurul orei 08.50, polițiștii au fost sesizați despre un accident rutier înregistrat pe DN1 – E60, localitatea Dumbrava, între o autoutilitară și un ansamblu de vehicule (cap tractor + semiremorcă). Din primele verificări efectuate la fața locului, polițiștii au constatat că șoferul ansamblului de vehicule, un bărbat, de 38 de ani, din județul Brăila, care circula pe direcția Bihor-Cluj, în condiții de carosabil umed, ar fi pătruns pe sensul opus de mers, acroșând cu semiremorca autoutilitara condusă de bărbatul de 49 de ani din municipiul Cluj-Napoca. Din nefericire, în urma evenimentului, a rezultat decesul bărbatului de 49 de ani și rănirea pasagerului din autoutilitară, un bărbat de 52 de ani. Conducătorul autotrenului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, se arată în comunicatul polițiștilor clujeni. 

foto: ISU Cluj

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Marți dimineața, polițiștii au blocat traficul pe sensul de mers Cluj-Bihor pentru cercetări la fața locului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!