Luna septembrie e dedicază solidarităţii sociale la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Deşi în mod obişnuit, prin natura meseriei, sunt salvatori de vieţi, pompierii români îşi vor ajuta semenii altfel timp de 30 de zile.

În cadrul campaniei "Din Inimă pentru Inimi", demarată în contextul Zilei Mondiale a Inimii şi cuprinsă în manifestările organizate pentru marcarea zilei de 13 septembrie, Ziua Pompierilor Români, angajaţii inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din ţară fac donaţii de sânge.

Primii pompieri orădeni s-au şi dus vineri dimineaţă la Centrul de Transfuzie şi Siguranţă Sanguină din municipiu pentru a dona sânge, exemplul lor fiind urmat de toţi colegii din judeţ.

Totodată, pompierii încurajează şi oamenii de rând să doneze sânge. "Înseamnă puţin pentru fiecare din noi, dar totul pentru o persoană, pentru o familie, pentru un univers din care alegem voluntar să facem parte. Donând sânge, oferim o şansă la viaţă, un drept la fericire, pentru cineva aflat în suferinţă", transmit pompierii orădeni.