Şoferul unui Volkswagen care a încercat să iasă din parcare, pe strada Primăriei, în apropierea fostului Liceu Sanitar, dar a nimerit tramvaiul care tocmai trecea pe şine prin zonă, a făcut un circ de pomină.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 14.30. Martorii povestesc că şoferul Volkswagenului, pe nume Mircea Groza, a vrut să iasă din parcare, dar fie pentru că nu s-a asigurat, fie pentru că nu i-a dat prioritate, a fost acroşat din lateral de o garnitură de tramvai care circula pe linia 2, spre Ioşia.

Vatmanul a oprit imediat, astfel că nici maşina n-a mai putut ieşi din parcare. Enervaţi de incident, călătorii au coborât, iar când au ajuns lângă şofer, o parte din ei au început să aplaude ironic şi să-l apostrofeze pentru "reuşita" sa.

"Mută, mă, tramvaiul!", îi striga, însă, enervat, şoferul vatmanului. Păstrându-şi calmul, acesta a refuzat să se mişte de pe loc, având în vedere că avaria, deşi superficială, risca să îi fie imputată.

În tot acest timp, şoferul isterizat se agita, grăbit să plece. De altfel, şi VW-ul a fost avariat, la aripa stângă. Văzând că nu are succes, a urlat inclusiv spre reporterul BIHOREANULUI, care făcea fotografii. "Băăă, fă-i poze la tată-tău şi la mă-ta!", a urlat el pe geamul maşinii.

Situaţia s-a rezolvat după vreo 15 minute, după ce vatmanul a lămurit incidentul cu superiorii, pasându-l la un moment dat la telefon chiar pe şoferul crizat, care a şi pornit, apoi, în trombă.

"Vatmanul şi-a sunat şeful de coloană, aşa cum prevede procedura instituită de OTL, care în cazul unor asemenea incidente spune clar dacă tramvaiul poate să plece sau dacă trebuie să rămână pe loc. Dacă prioritar este să nu se blocheze circulaţia, se dă drumul la circulaţie şi cele două părţi se întâlnesc la cap de linie. În acest caz şoferul şi-a recunoscut până la urmă vina şi reparaţiile se vor face pe asigurarea lui", a declarat BIHOREANULUI managerul OTL, Csuzi Istvan.