Obosiţi după un marş de mai bine de trei ore prin oraş, cei aproape 5.000 de orădeni care au ieşit, vineri seară, să protesteze împotriva modificării Codului Penal şi împotriva Guvernului PSD-ALDE şi-au revenit în faţa sediului PSD Bihor, unde, în jurul orei 23, au huiduit în rafale.

Tineri sau bătrâni, "înarmaţi" cu steaguri tricolore şi lozinci dure, orădenii s-au uitat pe rând spre sigla Partidului Social Democrat pusă pe clădirea din Piaţa 1 Decembrie, unde organizaţia judeţeană a formaţiunii îşi are sediul, au huiduit şi au "sunat" din vuvuzele, creând un adevărat vacarm.

Pentru a evita orice indicent, mai mulţi jandarmi s-au postat la intrarea în sediul PSD Bihor. Orădenii nu au recurs, însă, la acte de violenţă, ci doar şi-au exprimat resentimentele faţă de politicile Guvernului. E adevărat, nu puţini au fost cei care s-au "răcorit" arătând gesturi obscene spre sigla PSD-ului.

În aceeaşi zonă, cei circa 5.000 de orădeni ieşiţi vineri seară din case au strigat pe rând "Altă întrebare, marş la închisoare!", "PSD, ciuma roşie!", "Hoţii!", "Să piară, să piară PSD din ţară!", "Ruşine să vă fie!" şi "DNA să vină să vă ia!".

Orădenii şi-au exprimat şi vineri seară nemulţumirile prin intermediul unor pancarte sugestive. Un elev ţinea sus un afiş pe care a scris mesajele "Deci pot să copiez la Bac?", pe faţă, iar pe verso "De mâine învăţ pentru Bac. Azi #rezist!", în timp ce alţi protestatari l-au persiflat pe Liviu Dragnea. O orădeancă a ţinut o pancartă cu "Dr. Dragnea", un anti-erou al cărui mesaj este: "Make Romania corrupt again", inspirată din sloganul preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump: "Make America great again!". Tot o paralelă cu Donald Trump a făcut şi un amic de-al ei, care a ridicat o pancartă cu Liviu Dragnea portretizat în stilul afişelor din campanie ale lui Trump, însă cu mesajul "Nope".

Pe traseu nu au existat incidente majore. E adevărat, până la urmă trei dintre participanţii la marş au fost "extraşi" din mulţime deoarece consumau băuturi alcoolice ori erau în stare de ebrietate, lucru interzis prin Legea 60, referitoare la adunările publice. Aceştia au fost "pescuiţi" de câte un jandarm şi puşi în dubă pentru identificare şi sancţionare. Cei mai mulţi orădeni, însă, le-au mulţumit jandarmilor că-i protejează, scandând în câteva rânduri "Jandarmeria, jos pălăria!".

Protestul s-a încheiat după ora 23 în Piaţa Unirii, unde, înainte să plece acasă, orădenii au strigat din nou "Cine nu sare, nu vrea schimbare!". Şi au sărit cam toţi…

Citiți pe aceeași temă articolele: 

Tot mai mulți: Mii de protestatari mărșăluiesc prin oraș și îi îndeamnă pe orădeni să iasă în stradă (VIDEO)

Liderul din PSD Oradea care s-a dezis de Dragnea & Co participă la protestul din Piaţa Unirii​

A început protestul, în Piața Unirii (VIDEO)