Cel de-al doilea transport de ajutoare către sinistraţii din Suceava trimis de Prefectura Bihor a plecat vineri din Oradea.

Transportul cuprinde două TIR-uri încărcate cu produse alimentare neperisabile, obiecte de uz casnic, îmbrăcăminte şi mobilier. Sacii cu ajutoare au fost încărcaţi în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana, dar şi la supermarketul Carrefour unde au fost strânse ajutoare prin Crucea Roşie Bihor.

"Obiectele cântăresc aproximativ 10 tone, acestea fiind adunate în unităţile ISU din judeţ şi la Carrefour. Ele vor ajunge la depozitul central din Suceava, de unde vor fi distribuite mai departe comunelor inundate", a declarat Adrian Venig, consilier în cadrul Compartimentului Servicii Publice Deconcentrate al Prefecturii.
Transportul ajutoarelor până în Suceava este asigurat de firma Frigoexpres.

Pe de altă parte, cei peste 101 de elevi din judeţele Botoşani şi Suceava, care au petrecut zece zile în tabără la Oradea, au plecat joi spre casă extrem de mulţumiţi. În timpul vacanţei oferite de Prefectura Bihor, micuţii au fost în mici excursii în Băile Felix şi 1 Mai, dar au şi mers în drumeţii în Şuncuiuş, Bratca sau la Peştera Urşilor.

Tabăra s-a încheiat cu un spectacol de rămas bun pus la cale de copiii sinistraţi, care a avut loc la Şcoala de Arte şi Meserii Gheorghe Bariţiu, unde elevii au fost cazaţi pe perioada vacanţei.