Se vede că criza s-a adâncit în buzunare, altfel nu se explică de ce tot mai mulţi orădeni devin victimele agenţiilor de fotomodele fantomă, ce promit marea cu sarea, dar de fapt nu fac decât să încaseze banii de la muşterii pentru ca apoi să dispară fără să-şi onoreze obligaţiile.

Aşa e şi Sun Media Ageny, care a adunat zeci de reclamaţii prin oraşele pe unde reprezentanţii săi au umblat şi care acum vinde iluzii orădenilor promiţându-le că pentru nişte sume de nimic pot ajunge pe coperţile marilor reviste.

Mai mulţi reprezentanţi ai firmei defilează de-o săptămână pe Corso pentru a racola fraieri, mai cu seamă fete tinere şi mame cu copii buni de pus în reclame, cărora le cer iniţial 60 de lei. După ce plătesc, orădenii sunt puşi în faţa unui contract prin care firma se angajează să le facă un album cu 15 poze, contra a 200 de euro.

Zeci de naivi se scotoceau zilele trecute pe Corso după banii pe care să-i dea reprezentanţilor agenţiei, visând la ziua în care vor fi fotomodele.

Cel mai probabil, şmecherii cu aparate foto vor dispărea din oraş odată ce-şi vor umple buzunarele, cum au făcut-o şi alţii înaintea lor. Iar după ei vor rămâne doar orădenii picaţi de fraieri, care au plătit pe nişte poze cât ar fi dat pe un aparat foto cu care s-ar fi putut "închipui" măcar câţiva ani...