Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor a informat că Administraţia Fondului de Mediu a publicat pe site-ul propriu o nouă listă cu dosare aprobate spre finanţare în cadrul programului Casa Verde, prin care se acordă finanţare nerambursabilă pentru instalarea de sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabilă.

Printre noile dosare acceptate se numără şi cele ale 433 de bihoreni, care acum trebuie să se prezinte la APM Bihor pentru a semna contractul de finanţare. Parafarea contractului se face de luni până joi între orele 8.30 -12.00 şi 13.00-16.00, respectiv vinerea între orele 8.30 şi 12, la sediul APM de pe Bulevardul Dacia nr. 25/A. Semnarea contractului de finanţare se poate face doar în decurs de 60 de zile de la data publicării listei pe site-ul AFM, în caz contrar considerându-se că solicitantul a renunţat la finanţare.

"Un aspect deosebit de important îl reprezintă faptul că solicitanţii care se regăsesc pe lista dosarelor respinse pot depune în termen de 10 zile de la afişarea pe site www.afm.ro contestaţii la sediul APM Bihor sau un nou dosar de finanţare, respectând cele prevăzute în ghidul de finanţare", se arată în informarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

Numărul total al dosarelor din Bihor acceptate în program se ridică acum la 699 din totalul de 800 de dosare evaluate din judeţul nostru. Numărul total al dosarelor depuse de bihoreni este de 1007. De asemenea, 83 de bihoreni au depus deja cererea de decontare, ceea ce înseamnă că şi-au montat deja sistemele noi.