Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat o nouă listă cu persoanele ale căror dosare au fost acceptate, respectiv refuzate şi cu cele ale căror contestaţii au fost soluţionate în cadrul programului "Casa verde", prin care persoanele fizice primesc finanţare pentru montarea de sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabilă.

Astfel, alţi 60 de bihoreni au fost acceptaţi în program, numărul total al bihorenilor eligibili pentru finanţare fiind până acum de 175, din cei 865 care şi-au depus dosarele. Totodată, dosarele a patru bihoreni din această serie au fost respinse, numărul total al aplicanţilor din Bihor refuzaţi fiind de 40.

De asemenea, potrivit Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor, 93 de bihoreni au şi semnat contractul de finanţare, în timp ce alţi 26 şi-au depus deja cererea de decontare, ceea ce înseamnă că deja şi-au montat sistemele. Alţi 21 de bihoreni au contestat refuzul AFM de a finanţa instalaţiile, contestaţii din care două au fost aprobate, 3 respinse, iar 16 se află în curs de analizare.

Bihorenii acceptaţi în program trebuie să se prezinte la sediul APM Bihor (Bdul Dacia nr. 25/A) cu actul de identitate în original în termen de 60 de zile de la data publicării listei pe site-ul AFM, pentru semnarea contractelor de finanţare. Intervalul orar în care pot semna contractele este de luni până joi între orele 8.30 şi 12, 13 şi 16, iar vinerea între 8.30 şi 12.

Contestaţiile se pot depune tot la sediul APM în termen de 10 zile de la afişarea pe site. După instalarea sistemului de încălzire, bihorenii trebuie să depună dosarul de finanţare, însă nu mai târziu de 15 decembrie 2010.