Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor a anunţat că pe data de 15 decembrie Administraţia Fondului de Mediu a publicat noi liste cu dosare acceptate în programul Casa Verde, program prin care se acordă finanţare nerambursabilă pentru instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă sau pentru înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire.

Alţi 70 de bihoreni au fost incluşi în program, ei trebuind acum să se prezinte la sediul APM (bulevardul Dacia nr. 25/A) pentru a semna contractul de finanţare. Aceştia trebuie să aibă la ei actul de identitate în original. Contractele sunt valabile un an de la semnare, ceea ce înseamnă că beneficiarii programului au la dispoziţie un an pentru a-şi achiziţiona sistemul "verde".

Atenţie, însă, cine nu se prezintă la semnarea contractului în termen de 60 de zile de la publicarea pe site-ul AFM pierde finanţarea nerambursabilă.

Cu cei 70 de bihoreni acceptaţi în program săptămâna aceasta, numărul beneficiarilor din Bihor a crescut la 266, din cele 286 de dosare evaluate. În total, bihorenii au depus 933 de cereri. De asemenea, 177 bihoreni au şi semnat contractele de finanţare, în timp ce 74 au depus deja cererile de decontare, ceea ce înseamnă că şi-au montat sistemul.

Totodată, pe 15 decembrie AFM a publicat şi o nouă listă cu contestaţii admise, pe care se regăsesc patru bihoreni.