După ce săptămâna trecută i-a nominalizat pe fostul prorector Ioan Felea şi decanul Teodor Leuca drept membri în comisiile de specialitate ale Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, Ministerul Educaţiei a mai propus doi universitari orădeni în astfel de structuri.

Conform propunerilor postate pe site-ul Ministerului, decanul Facultăţii de Geografie, Alexandru Ilieş, este propus membru în comisia Ştiinţele pământului, alături de alţi 18 universitari români.

De asemenea, sociologul Adrian Hatos (Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane) a fost nominalizat în comisia de Sociologie a CNATDCU, alături de alţi 19 profesori. Ministerul nu a precizat când va anunţa, oficial, membrii comisiilor CNATDCU, însă data limită pentru sugestii şi propuneri a fost 23 mai.

Printre altele, specialiştii Consiliului au sarcina să verifice dosarele celor care vor să obţină un titlu universitari, dar şi să retragă aceste titluri, dacă se constată că au fost obţinute fraudulos.