Poliţiştii de frontieră bihoreni au reţinut, luni dimineaţă, în jurul orei 6, trei afgani şi un pakistanez, care intenţionau să ajungă ilegal în state din spaţiul Schengen. Bărbaţii erau împărţiţi în două grupuri şi au fost depistaţi pe raza localitatii Cheresig.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, din primele cercetări s-a stabilit că emigranţii aveau intenţia de a trece ilegal frontiera în Ungaria, urmând să-şi continue drumul, în acelaşi mod, spre Italia. Poliţiştii au stabilit că trei dintre emigranţi au mai fost depistaţi, în această lună, în tentativa de trecere ilegală a frontierei de către poliţiştii de frontieră de la Borş, fapt pentru care erau deja cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Tot pentru tentativă de trecere ilegală au fost reţinuţi duminică, la Salonta, la aproximativ 1.000 metri de linia de frontieră, doi cetăţeni tunisieni şi doi camerunezi, cu vârste cuprinse între 22 şi 33 de ani care intenţionau să ajungă în Franţa.

În ambele cazuri poliţiştii de frontieră bihoreni au întocmit acte premergătoare urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.