Inspectorarul Şcolar Judeţean Bihor rămâne pe zi ce trece cu tot mai puţini angajaţi. Numirea liberalului Daniel Negrean la şefia IŞJ Bihor pare că a declanşat un val de demisii despre care nimeni nu poate spune cu exactitate când se va opri.

După ce în primele două zile cu Negrean şef, cinci inspectori au ales să plece din instituţie, vineri alţi trei angajaţi au făcut acelaşi pas. "Şi-au mai dat demisiile inspectorul responsabil cu învăţământul primar, Violeta Tachiş, jurista Ramona Bacter şi inspectorul de la Resurse Umane Pataki Arpad", a declarat Negrean, vineri, pentru BIHOREANUL.

Jurista Ramona Bacter, care era şi purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor, este singura care a fost deja înlocuită. "Juristul titular, Teodora Mănoiu, s-a întors la muncă, renunţând la concediul de creştere a copilului pe care îl mai avea până în august", a precizat Negrean. Pentru restul posturilor libere, şeful IŞJ Bihor crede că săptămâna viitoare va găsi înlocuitori.

Demisiile care par a fi pe bandă rulantă şi care, potrivit surselor BIHOREANULUI, vor continua şi săptămâna viitoare, nu îi par suspecte şefului IŞJ, chit că se produc doar la câteva zile de la instalarea sa. "Am avut discuţii cu fiecare în parte, opţiunea a fost a lor. Mi-au spus că îşi doresc să plece. Cred că li se pare normal ca eu să îmi fac propria echipă", a spus Negrean.

Primul care şi-a dat demisia din IŞJ după instalarea lui Negrean a fost inspectorul general adjunct Nicolae Ungur, urmat apoi de inspectorii Aurelia Bodea (responsabilă cu învăţământul preşcolar), Raluca Şereş (responsabilă cu proiectele şi mentoratul), Călin Bacter (inspector în cadrul compartimentului de Resurse Umane) şi Adela Porge (inspector de limba română).

Citeşte mai multe despre "moda" demisiilor din IŞJ Bihor în articolul "Cinci inspectori şcolari au demisionat în două zile!"