Primăria Oradea va cheltui circa 1,5 milioane lei pentru a construi un pod nou peste Peţa pe strada Universităţii, cel existent având o vechime de peste 75 de ani.

Noul pod va avea o lungime de aproape 20 de metri şi o lăţime a carosabilului de 7 metri. Indicatorii acestuia ţin cont şi de noua linie de tramvai care urmează să urce de-a lungul Peţei.

Podul actual a fost construit în 1940 şi lărgit în 1950 şi se află în degradare.

"În prezent podul prezintă o serie de degradări, trotuarele sunt la nivelul căii şi nu sunt delimitate decât prin stâlpişori metalici, astfel că podul nu mai prezintă siguranţă în desfăşurarea traficului, impunându-se executarea unui pod nou", se arată într-un comunicat al municipalităţii.

Conform indicatorilor tehnico-economici, noul pod va avea o lungime de 19,25 metri, o lăţime a carosabilului de 7 metri, la care se adaugă două trotuare de câte 2,40 metri, acestea incluzând şi piste de biclete cu lăţimea de 1 metru, care vor asigura continuitatea pistelor existente în zonă.

De asemenea, potrivit informării, indicatorii tehnico-economici ai podului ţin cont şi de noua linie de tramvai care se va construi pe malul Peţei. Costul estimativ al investiţiei este de 1.477.315 lei, termenul de execuţie fiind de 4 luni.

"În afara acestui pod peste Peţa, anul viitor vom începe lucrările la un nou pod rutier, care să facă legătura între capătul străzii Feldioarei dinspre Casa Copilului şi noul cartier care se va construi lângă strada Ceyrat, cartierul Universităţii", a precizat, prin intermediul informării de presă, primarul Ilie Bolojan.

Indicatorii tehnico-economici pentru realizarea podului peste Peţa vor fi supuşi aprobării în şedinţa de Consiliu Local care va avea loc marţi, urmând ca realizarea investiţiei să fie scoasă la licitaţie.