O porţiune din autostrada A10 Sebeş-Turda este restricţionată traficului, în apropiere de oraşul Alba Iulia, după ce în zonă a avut loc o alunecare de teren care a provocat mai multe fisuri pe carosabil.

Potrivit site-ului de ştiri locale Alba24.ro, este vorba despre kilometrul 16 al autostrăzii, pe sensul de mers Alba Iulia – Aiud, unde prima bandă de circulaţie precum şi banda de urgenţă au fost restricţionate, vineri, traficului. De asemenea, în zonă au fost impuse şi restricţii de viteză, de 60 km/h.

În acel loc, carosabilul este plin de fisuri, după ce pe dealul pe care a fost construită autostrada a avut loc o alunecare de teren.

Lotul 1 (din care face parte şi porţiunea afectată) al Autostrăzii A10 Sebeş – Turda a fost construit de firma italiană Pizzarotti, companie care trebuie să se ocupe de reparaţii, dat fiind că lucrarea, recepţionată în urmă cu doi ani, se află încă în garanţie.

"Trebuie să ne spună de ce s-a întâmplat asta la numai doi ani de la terminarea lucrării. Dacă e execuţie proastă, dacă sunt probleme neidentificate în faza de proiectare, să explice şi cauza pentru care s-a ajuns în această situaţie şi să intervină rapid", a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu, pentru Digi24.ro, mai notează sursa citată.

Site-ul Hotnews.ro scrie că încă din timpul demarării lucrărilor pe acea porţiune au fost probleme cu terenul argilos din zonă. În iulie 2020, când autostrada se afla în şantier, a fost înregistrată o alunecare de teren masivă din cauza ploilor.  

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!