Compania irlandeză low-cost Ryanair a anunţat că va anula între 40 şi 50 de zboruri pe zi în următoarele şase săptămâni, adică peste 1.600 de curse, începând din acest weekend.

Motivul? Compania "a dat-o în bară" cu organizarea concediilor pentru piloţi. Sunt afectate şi zborurile de pe Aeroportul Oradea, cursa de Bergamo care fusese programată sâmbătă fiind anulată.

"Vom anula între 40 şi 50 de zboruri în fiecare zi pentru următoarele şase săptămâni - adică mai puţin de 2% din programul nostru, numărul fiind mai mare în acest weekend, când începem să implementăm aceste anulări", se arată într-o informare postată sâmbătă pe pagina oficială a Ryanair.

"Dacă nu primiţi un email de confirmare a anulării zborului, cursa va opera aşa cum a fost plănuită", le transmit cei de la Ryanair clienţilor.

Deocamdată, reprezentanţii Ryanair au trimis clienţilor notificări de anulare pentru zborurile programate până miercuri, 20 septembrie, şi vor continua să posteze, progresiv, listele cu zborurile anulate pe website-ul oficial.

Motivul este unul incredibil, reprezentanţii Ryanair recunoscând că... au încurcat-o. "We have messed up in the planning of pilot holidays and we're working hard to fix that", au scris aceştia. Adică: "Am dat-o în bară cu plănuirea concediilor pentru piloţi şi lucrăm din greu să reparăm această problemă".

Deocamdată, de pe Aeroportul Oradea a fost anulată cursa care trebuia să fie operată sâmbătă, 16 septembrie, dinspre şi spre Milano-Bergamo.

Este posibil, însă, ca în următoarele şase săptămâni să fie afectate şi alte zboruri programate de aici.

Deocamdată, Ryanair a publicat pe site doar lista zborurilor anulate pe zilele de sâmbătă, 16 septembrie, şi duminică, 17 septembrie. 

"Ne cerem scuze clienţilor afectaţi de aceste anulări", mai precizează compania aeriană irlandeză. Potrivit Reuters, circa 285.000 de pasageri sunt afectaţi.