Casa Darvas - La Roche va găzdui joi un eveniment care propune o incursiune în... viitor. Invitat special va fi tânărul orădean Timotei Ghiurău, care ocupă funcţia de "innovation leader" şi expert în virtual reality (VR) în cadrul companiei Volvo şi care va vorbi, printre altele, despre Metaverse.

Orădeanul are o poveste interesantă de viaţă pe care şi-a spus-o anul trecut, în cadrul unui interviu pe care i l-a acordat fostului jurnalist George Buhnici, vlogger în domeniul IT.

Timotei Ghiurău a spus că în copilărie nu a fost pasionat de maşini, ci de muzică, învăţând să cânte la chitară. După ce a terminat liceul, acesta şi-a convins părinţii să-l lase să plece în Copenhaga, pentru a deveni inginer.

"Când am ajuns acolo, acum 11 ani, mi-am dat seama că nu eram deloc pregătit. Chiriile erau scumpe, iar eu aveam în buzunar doar 1.000 de euro primiţi de la părinţi şi de la un unchi din SUA. Iniţial, acolo mi-a fost promisă o cameră de cămin, dar când am ajuns am aflat că nu mai era disponibilă. Am fost apoi homeless (n.r. - persoană fără adăpost). Am dormit în aeroport două luni. A fost foarte greu, dar mi-am dat seama că asta e şansa mea, să îmi iau viaţa în mâini", a spus tânărul.

După două luni a reuşit să se mute într-o rulotă, închiriată de la o familie de danezi. Acolo nu a avut încălzire. "Stăteam îmbrăcat sau puneam apă la fiert ca să mă încălzesc", a mai povestit Timotei Ghiurău.

Orădeanul a studiat la specializarea Innovative Communication Technologies and Entrepreneurship la Universitatea Aalborg. El a povestit că în cale i-au apărut mai multe oportunităţi şi a lucrat pentru Nokia, iar apoi a făcut parte din mai multe echipe care au creat jocuri pe calculator, inclusiv unul pentru Star Wars.

La Volvo a ajuns după ce a aflat că firma căuta un expert în simulări 3D. În câteva luni a devenit lider în inovaţie în cadrul companiei, coordonând specialiştii care creează cele mai noi tehnologii pentru maşinile companiei suedeze, considerate unele dintre cele mai sigure din lume.

Orădeanul Timotei Ghiurău se întoarce acasă în această săptămână şi va vorbi, joi, de la ora 19, la Casa Darvas - La Roche în cadrul evenimentului "Metaverse and innovation". El va povesti despre Metaverse - universul virtual alcătuit dintr-o mulţime de spaţii 3D conectate între ele.

"Vino să îl cunoşti pe Timmy Ghiurău, cel care conduce tehnologiile şi iniţiativele inovatoare la Volvo Cars în jurul realităţii virtuale şi augmentare. Un eveniment realizat în parteneriat cu Fundaţia Comunitară Oradea", se precizează în invitaţia gazdelor. 

Evenimentul este organizat de Fundaţia Comunitară Oradea şi Centrul Europe Direct Oradea cu sprijinul Oradea Heritage şi Casa Darvas-La Roche.

UPDATE:

Printr-un comunicat transmis ulterior publicării acestei ştiri, Fundaţia Comunitară Oradea precizează că întâlnirea cu Timotei (Timmy Ghiurău) face parte din proiectul "Competenţele viitorului", care se va desfăşura în lunile august şi septembrie, fiind dedicat tinerilor cu vârste între 16 şi 25 de ani.

Aceştia pot participa gratuit la mai multe întâlniri cu speakeri care activează în companii ce pun accentul pe tehnologie şi inovaţie, precum şi la traininguri despre dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi arta livrării unui discurs.

"Pentru a fi în top, este din ce în ce mai important să lucrăm plecând de la informaţii a căror fiabilitate trebuie să fie pusă în permanenţă sub semnul întrebării, să fim creativi, să lucrăm în echipă şi să ştim să comunicăm clar. În faţa vitezei cu care evoluează totul în jurul nostru, tinerii trebuie să aibă iniţiativă şi să producă rezultate greu de anticipat", se arată în comunicatul FCO.

Lista evenimentelor:

- Întâlniri cu tineri de succes: Timmy Ghiurău, Innovation Leader la Volvo Cars şi Cornel Amariei, CEO al Lumen;

- Training "Comunic să relaţionez" susţinut de Romarketing - 18 august;

- Training "Tehnica şi Arta Livrării Discursului" cu Mihaela Tatu - 7 septembrie;

- "Cucerirea Everestului" un joc de strategie care dezvoltă abilităţile de comunicare şi colaborare - 17 septembrie;

- Sesiuni de mentorat susţinute de board-ul şi ambasadorii Fundaţiei Comunitare Oradea;

- Sesiuni de identificare de idei de proiecte pentru comunitate care au şansa de a fi finanţate prin programul Bursa Talentelor.

Cei care doresc să se înscrie la "Competeţele viitorului" o pot face completând un formular publicat pe site-ul FCO.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!