După şase ani în care soţii Năstase şi-au trăit povestea de dragoste cu discreţie, ei au făcut publică scrisoarea prin care declară că au decis să divorţeze. "Datorită zvonurilor apărute în ultima perioadă şi pentru a evita speculaţiile de presă ce pot apărea, am hotărât să divulgăm noi pasul pe care am hotărât să-l facem. Aşadar, confirmăm zvonurile conform cărora Ilie şi Amalia Nastase s-au hotărat să divorţeze" se arată în aceasta.

Soţii Năstase au împreună două fetiţe, Alessia de 6 ani şi Emma de 3 ani. Ei declară că îşi vor continua relaţia ca prieteni. "Noi am decis să ne despărţim pentru că am ajuns la o răscruce a vieţilor noastre în care amândoi ştim că nu putem continua decât ca prieteni. Nu vom continua ca şi cuplu, dar vom continua să fim prieteni, parteneri şi părinţi", scrie cuplul.

Marele tenisman Ilie Năstase şi Amalia s-au cunoscut în 1996, la concertul lui Sting în România, iar în 2003 s-au cununat religios la Paris. Nunta a fost grandioasă, pe lista invitaţilor figurând, printre multi alţii, Omar Sharif, Alain Delon, Nadia Comăneci, Ion Ţiriac, Gheorghe Hagi sau John McEnroe.