De joi, 13 aprilie, încep şi cursele internaţionale ale companiei Blue Air de pe Aeroportul Internaţional Oradea. Acestea vor fi inaugurate de zborul Torino - Oradea, a cărui aterizare este anunţată pentru ora 15.30.

Zborurile pe această rută trebuiau să debuteze iniţial pe 26 martie, însă compania Blue Air - fără să anunţe public acest lucru - a decis amânarea lor. Se specula, pe forumurile dedicate zborurilor din România şi din Italia, că problema ar fi cererea destul de slabă de bilete pentru ruta Oradea - Torino.

Mâine, Consiliul Judeţean Bihor, Aeroportul Oradea şi compania Blue Air vor marca inaugurarea acestor curse aşteptând aterizarea primului avion pe pista orădeană inclusiv cu tunuri de apă, dacă vremea o va permite. De asemenea, pasagerii zborului vor primi suveniruri din partea autorităţilor locale.

Aeronava Blue Air este programată să aterizeze la Oradea la ora 15.30 şi să plece înapoi spre Italia la ora 16.10.

Cum Blue Air are hub la Torino, de unde zboară în alte oraşe, pasagerii care vor să plece de pe Aeroportul Oradea îşi pot cumpăra bilete de Torino, cu continuare la Roma, Napoli şi Catania. Aceştia schimbă avionul în Torino, însă fără a trece încă o dată prin check-in şi controale de securitate.

Amintim că, în luna martie, compania Ryanair a deschis zborurile de Barcelona şi Milano de pe aeroportul orădean. Pentru a marca primele curse internaţionale de pe Aeroportul Internaţional Oradea, după reabilitarea şi modernizarea acestuia, organizatorii au dus atunci dansatori şi instrumentişti din Ansamblul Artistic Profesionist Crişana, care au dat un recital chiar pe pistă.