Bihoreanul Vasile Blaga, ministrul desemnat al Administraţiei şi Internelor, a primit 46 de voturi pentru, 10 împotrivă şi 4 abţineri în comisiile de specialitate. Pedelistul este astfel unul dintre cei doi miniştri ai precedentului guvern trecut prin Parlament, Lucian Croitoru, care au primit aviz favorabil.

"Cred că a contribuit modul în care m-am comportat în funcţiile publice, modul în care m-am comportat cu administraţiile locale. Ministerul nu mi-e necunoscut, oamenii m-au votat pe program, întrebări foarte serioase", a declarat Vasile Blaga.

Celălalt bihorean din Guvernul României, senatorul Cseke Attila, a primit avizul favorabil cu unanimitate de voturi. "Scopul meu este ca cetăţeanul să se afle în centrul sistemului, ca oamenii să simtă că acest sistem este în interesul lor, în serviciul lor", se arată într-un comunicat transmis marţi de senatorul UDMR Attila Cseke. "Va fi un an greu, măsurile poate vor fi nepopulare, dar trebuie luate. Propun un parteneriat cu societatea medicală, de la profesorii universitari, farmacişti până la asistenţi şi toţi cei care lucrează în sistem, dar şi cu cetăţenii", a mai spus el.

Acesta a mai precizat că are încredere că, împreună cu specialiştii din minister şi cu parlamentarii va face faţă mandatului. "Dacă nu aş avea curajul sau n-aş avea încredere în mine nu aş fi acceptat această candidatură. Iar votul unanim al comisiilor este o onoare în plus şi te obligă să faci faţă aşteptărilor" a mai spus senatorul UDMR.