Sute de orădeni au ieşit, vineri seară, din case, pentru a participa la "tradiţionalul" târg al pălincarilor, în Parcul Nicolae Bălcescu, respectiv la festivalul berii, Oktoberfest, din parcarea hotelului Ramada. Oamenii au petrecut cu mic, cu mare, degustând în voie mititei şi frigărui, dar mai ales tradiţionala pălincă de Bihor şi berea nemţească nefiltrată.

Dacă iniţial, la Târgul Pălincarilor, atmosfera se anunţa timidă, până la urmă, s-a mai dezmorţit. În timp ce pe scena din Parcul Bălcescu s-au perindat mai multe grupuri de interpreţi şi dansatori de muzică populară, între care şi "Nuntaşii Bihorului", vizitatorii s-au dat la degustări de vinuri, de mititei sau frigărui, şi au cumpărat suveniruri de la comercianţii din parc.

La Ramada, în schimb, oamenii au trecut pe mâncăruri nemţeşti tradiţionale, precum wüerstli, ciolan de porc, şniţel vienez ori coaste de porc şi, bineînţeles, bere nemţească nefiltrată, alături formaţia Gastein, adusă din nou de organizatori pentru a face atmosferă. Oamenii au dansat, cu mic, cu mare, învingând frigul pătrunzător de afară.

Zile de chef

Cele două festivaluri continuă în weekend. La Târgul pălincarilor, sâmbătă, de la ora 17, pe scenă vor urca Ansamblul din Şuncuiuş, Ansamblul din Roşia, Ansamblul din Răbăgani, Ansamblul din Lazuri de Beiuş şi soliştii Octavian Andrei Blaga, Ioana Urs, Violeta Gherman, Anca Pavel, Ovidiu Piscoi şi Monica Blaga. De la ora 20 vor începe în schimb concertele în aer liber date de "Feciorii Bihorului" şi soliştii Sînziana Toader, Elena Şerb, Simona Bejan, Lucian Hus şi Gemenele din Bihor.

Pentru duminică, ultima zi a târgului, organizatorii programează recitaluri ce vor începe mai devreme. De la ora 14.30, spectatorilor le vor cânta şi dansa "Feciorii Bihorului", Ionoi Aurel, Remus Bondar, Ionel Ban, Ciprian Mocan, "Nuntaşii Bihorului", Mariana Militaru-Blaj, Mihai Jula, Lia Beres, Nelu Oprean, Antoanela Ferche-Buţiu, Florica Ruja şi Maria Haiduc. Spectacolele de dumincă vor continua, de la ora 17, cu Ansamblul Folcloric "Auşana", iar de la ora 18 cu recitalul susţinut de ansamblurile "Bihorul" şi "Crişana". De la ora 19.30 pe scenă va urca tânăra interpretă Dana Ionela Jurjuţ, concertele fiind încheiate de Grupul "Marmaţia" din Maramureş, care va cânta de la ora 20.

Trăiască berea!

În ce priveşte Oktoberfest, festivalul va fi deschis orădenilor între orele 12 şi 24, formaţia Gastein urmând să se desfăşoare între orele 19 şi 22.

Atât sâmbătă, cât şi duminică, între orele 12 şi 16, Ramada a programat Happy Hour, clienţii putând să-şi cumpere orice produs cu reducere de 10%.

De asemenea, pentru cei mici, la Oktober Fest există un loc de joacă dotat cu două tobogane gonflabile uriaşe. În cadrul happy hour, părinţii care au achiziţionat orice produs din cort vor putea să-şi lase copiii la joacă gratuit.