Ambasada Rusiei la București a anunțat că, pe 9 februarie, a găzduit „o recepție cu ocazia Zilei Diplomatului Rus, la care au fost prezenți reprezentanți ai corpului diplomatic, ai Parlamentului României, ai mai multor agenții guvernamentale, medii de afaceri, mass-media, ONG-uri, oameni de știință și de cultură, precum și compatrioți”.

După cum se poate observa într-un set de fotografii realizate la recepția oferită de ambasadorul Valery Kuzmin, printre participanți s-a numărat și controversata senatoare ex-AUR Diana Șoșoacă, politician care a mai exprimat în trecut păreri pro-ruse.

Hotnews.ro amintește că, în noiembrie 2022, Ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin, a sărbătorit Ziua Unității Naționale a Rusiei alături de numeroase figuri cunoscute din România, precum senatoarea Diana Șoșoacă și fostul europarlamentar Adrian Severin. 

În imaginile de la recepția din 9 februarie apar și persoane îmbrăcate în uniforme inscripționate cu Obștea Cazacilor din România, o organizație care, potrivit statutului, reunește membri în jurul ideii renaşterii şi conservării tradiţiilor istorice ale obştilor cazăceşti din România.

â

(sursa foto: Facebook / Ambasada Rusiei în România)

Cu ocazia recepției a fost vernisată și o expoziție legată de războiul din Ucraina, prezentat însă, conform directivelor Moscovei, drept „operațiunea militară specială” a Rusiei în Ucraina. De asemenea, potrivit informării Ambasadei, expoziția s-a referit și la „misiunea umanitară a Rusiei în regiunile Donbas, Zaporojie și Herson”.

(sursa foto: Facebook / Ambasada Rusiei în România)

„Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în România, Valery Kuzmin, s-a adresat audienței cu un discurs de bun venit”, iar „în hol au fost desfășurate expoziții de fotografie dedicate Operațiunii Militare Speciale a Rusiei în Ucraina (OMS), misiunii umanitare a Rusiei în regiunile Donbas, Zaporojie și Herson, precum și aniversării a 210 ani de la Victoria în Războiul Patriotic”, se arată pe pagina de Facebook a Ambasadei. 

(sursa foto: Facebook / Ambasada Rusiei în România)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!