Ambasadorul Africii de Sud în România, Pieter Swanepoel, a făcut miercuri o vizită de curtoazie în Oradea. Aici a avut o întâlnire cu primarul Ilie Bolojan, care l-a asigurat pe acesta că municipalitatea va sprijini orice investiţie pe care firmele sud-africane ar vrea să le facă în Parcul Industrial din oraş.

"Firmele din Africa de Sud, interesate să investească la Oradea, vor beneficia de tot sprijinul nostru. Suntem interesaţi să aducem cât mai mulţi investitori străini, pentru dezvoltarea economică a zonei, punându-le la dispoziţie teren pentru dezvoltarea de investiţii şi în Parcul Industrial Eurobusiness", i-a spus Ilie Bolojan ambasadorului, potrivit unei informări trimise de Primărie.

În cadrul întâlnirii, Pieter Swanepoel a făcut o scurtă prezentare a Africii de Sud, din punct de vedere politic, economic şi social, dar a şi prezentat activitatea Ambasadei Africii de Sud din România, care s-a redeschis acum 2 ani în Bucureşti, ca urmare a aprecierii calităţii României de membră NATO şi UE.

În cadrul vizitei sale la Oradea, ambasadorul Africii de Sud s-a întâlnit şi cu prefectul Gavrilă Ghilea. Pieter Swanepoel i-a vorbit acestuia despre oportunităţile economice şi turistice care pot ridica standardul colaborării dintre Africa de Sud şi România. Potrivit unui comunicat al Prefecturii, Gavrilă Ghilea l-a asigurat pe ambasador că investitorii din sudul Africii vor fi bine primiţi şi în Bihor.

La sfârşitul întrevederii, Pieter Swanepoel i-a dăruit prefectului cărţi de călătorie despre Africa de Sud, iar Ghilea i-a oferit oaspetelui obiecte artizanale româneşti.