Preşedintele PSD Bihor şi, totodată, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor Ioan Mang a trasat priorităţile administrative ale judeţului pentru 2014.

Astfel, Mang speră că în anul următor se va lucra la instalaţia de producţie a energiei electrice din biomasă la Săcueni, dar şi la drumurile judeţene între Talpoş şi Berechiu, respectiv Burzuc-Uileacu de Criş. "Împreună cu preşedintele Cornel Popa vom continua demersurile pentru reînceperea lucrărilor la DN 76. Insistăm la Bucureşti", a declarat Mang luni, într-o conferinţă de presă.

Totodată, şeful PSD Bihor a amintit că Guvernul Ponta a alocat bani ca în 2014 să fie finalizat tronsonul de autostradă Borş şi Suplacu de Barcău, urmând ca porţiunea Suplacu de Barcău - Gilău să fie realizată printr-un parteneriat public-privat. "La Aeroport sper că în ianuarie să se semneze contractul de finanţare pentru pistă", a mai spus Mang.

O altă ambiţie a vicelui CJ pentru 2014 este să treacă învăţământul profesional bihorean, cu excepţia şcolilor şi colegiilor din Oradea, în subordinea Consiliului Judeţean.

Cât despre parteneriatul politic local, Mang este convins că liderii USL Bihor vor continua dialogul şi "vom fi mai uniţi în toate structurile USL".

În aceeaşi conferinţă de presă, Mang a făcut şi un scurt bilanţ naţional al anului 2013. "A fost un an foarte greu, din toate punctele de vedere", a spus şeful PSD Bihor. Cea mai mare realizare a Guvernului Ponta, din prezentarea lui Mang, este faptul că România a avut un grad de absorbţie al fondurilor europene de 5,5 miliarde de euro.

Pe lângă asta, reuşite ale Guvernului USL sunt şi reîntregirea salariilor bugetarilor, respectiv majorarea pensiilor cu rata inflaţiei. "Guvernul Ponta nu a luat, ci a dat", a completat Mang.

Şi în privinţa colaborării politice la nivel naţional, PSD-istul a apreciat că în USL cuvântul de ordine trebuie să fie solidaritatea.