Patru persoane şi-au pierdut viaţa, vineri, într-un grav accident de circulaţie produs în Bucureşti, la intersecţia dintre două bulevarde. O ambulanţă în care se aflau patru pacienţi a fost lovită în plin de un autoturism.

Din primele verificări efectuate, un autoturism marca BMW a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o ambulanţă Logan. În urma impactului, patru persoane din Logan au decedat.

Şoferul Loganului a fost grav rănit şi a fost transportat la spital, iar alte două persoane, şoferul şi un pasager din BMW, au fost rănite.

Toţi cei patru decedaţi, doi bărbaţi şi două femei, se aflau în ambulanţa BGS care îi transporta spre casă de la spital, unde făcuseră dializă.

"Procedura de transport a bolnavilor de dializă se face cu maşini autorizate. În mod normal trebuie să aibă centuri în trei puncte şi o targă. Transportul acestor persoane nu se face în regim de urgenţă. În mod normal nu este voie să se transporte în regim de urgenţă şi circulă fără girofar şi sirenă, deci ca orice maşină normală", a declarat  Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.